FAQ: Najčešće postavljena pitanja

FAQ

Najčešće postavljana pitanja o Implant centru Martinko
Kako dobiti vašu ponudu?
Našu ponudu možete dobiti na dva načina, tako da nam pošaljete vaš ortopantomogram (panoramski radiogram vaših zubi koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci) ili da dođete kod nas na prvi pregled. Bez ortopantomograma ili prvog pregleda ne možemo vam napraviti ponudu.
Što je ortopantomogram?
Ortopantomogram ili jednostavnije rečeno ortopan je snimka koja obuhvaća sve zube, gornju i donju čeljust, čeljusni zglob, a djelomično i strukture smještene iznad usta (nosnu šupljinu, maksilarne sinuse). Koristi se kada je potrebno dobiti uvid u sve zube i okolne koštane strukture.
Kako poslati ortopan?
Možete nam poslati vaš ortopan putem emaila ili pošte. Ako ga šaljete emailom dovoljno ga je okrenuti prema izvoru svjetla, uslikati ga digitalnim fotoaparatom i poslati nam slike. Naši doktori će proučiti vaš slučaj i odlučiti koje je najbolje rješenje za vas. Pismenu ponudu na kojoj će jasno biti označeni radovi koje vam predlažemo i raspored zahvata poslat ćemo vam mailom u roku od nekoliko dana.
Jesu li prvi pregledi kod vas besplatni?
Prvi pregledi u našem centru su besplatni. Prvi korak svakog pregleda je snimanje ortopantomogramom iz kojeg vidimo stanje obiju čeljusti. Nakon pregleda i kratkog razgovora s doktorom dobiti ćete pismenu ponudu na kojoj će jasno biti označeni radovi koje vam predlažemo i raspored zahvata.
Je li kod vas smještaj besplatan?
Nudimo besplatan smještaj našim pacijentima tijekom trajanja zahvata u našem centru u Zagrebu. Stanovi se nalaze u neposrednoj blizini centra, u potpunosti su funkcionalni i namješteni. U slučaju da su svi stanovi zauzeti, pacijente ćemo, o našem trošku smjestiti u obližnji hotel s tri zvjezdice.
Koji su načini plaćanja?
Plaćanje možete izvršiti gotovinom i kreditnim karticama (jednokratno i obročno). Za plaćanje u gotovini nudimo 10% popusta.
FAQ

Najčešće postavljana pitanja o zubnim implantatima
Što su zubni implantati?
Zubni implantati su titanijski vijci koji se ugrađuju u čeljust na mjesto gdje bi trebao biti zub. Implantat zamjenjuje korijen zuba i služi kao sidrište ili baza na koju se nadograđuju krunice, mostovi ili zubne proteze.
U kojoj dobi se mogu staviti zubni implantati?
Terapija sa zubnim implantatima može se raditi na pacijentima starijim od 18 godina.
Koliko je bolan zahvat stavljanja zubnih implantata?
Stavljanje zubnih implantata bezbolan je zahvat jer se radi pod lokalnom anestezijom, a u današnje vrijeme i pod najnovijom vrstom sedacije tj. svjesnom sedacijom. Eventualno lagano osjećanje boli može se regulirati s analgeticima.
Koliki je vijek zubnih implantata?
Vijek implantata ovisi o više faktora. Važno je da pacijent s implantatima ima urednu oralnu higijenu i da redovno odlazi na kontrole svom stomatologu. Ako nema nekih većih općih poremećaja zdravstvenog stanja, implantati mogu trajati i doživotno.
Može li se izvaditi zub i odmah staviti zubni implantat?
Terapija stavljanja implantata odmah nakon ekstrakcije moguća je ako je kost na mjestu izvađenog zuba zdrava i dostatna u volumenu.
Možemo li zubni implantat odmah po stavljanju opteretiti?
Zubni implantat možemo opteretiti odmah po stavljanju samo ako je dobro i čvrsto usidren u kost, tada možemo staviti privremeni zub ( krunicu ). U ostalim slučajevima implantat možemo opteretiti tek nakon 3-4 mjeseca.
Koliko traje terapija sa zubnim implantatima?
Vrijeme trajanja terapije ovisi o stanju čeljusti i o općem zdravstvenom stanju pacijenta. U idealnim uvjetima terapija može trajati 3-4 mjeseca, ali ako nema dovoljno kosti čeljusti i ona se mora umjetno nadograđivati ili se stavlja presadak kosti, terapija može trajati i godinu dana.