Imedijatno opterećenje implantata

Kontaktiraj nas!

Što podrazumijeva oralna kirurgija?

Uravnoteženo zdravlje usne šupljine, često nazivano i oralna prevencija, važno je kako biste dugotrajno uživali u zdravom, lijepom i estetski skladnom osmijehu. 

Oralna kirurgija podrazumijeva zahvate koji pružaju uspješno, stručno rješenje kod odstranjivanja zuba zbog trauma usne šupljine, potrebe za vađenjem zubi zbog bolesti samog zuba ili zubnog mesa (parodontitis), apikotomije (mali kirurški zahvat koji se odstranjuje vrh korijena zuba iznad ili ispod kojeg se razvija upala i/ili granulom), alveotomije (nepravilno izrastao umnjak jedan je od najčešćih uzroka za kirurško uklanjanje), nadomještanja volumena kosti potrebnog za ugradnju implantata, te implantološki zahvati, a potom i uspješnog imedijatnog opterećenja na implantatima.

CBCT

Imate li nedostatak jednog ili više zubi, potrebni su obavezni/neophodni uvjeti kako bi se omogućilo nadomještanje zubnog nedostatka. 

Prije ugradnje implantata, potrebno je obaviti ključne dijagnostičke pretrage za određivanje točne terapije. Vrlo važna pretraga je Cone Beam CT (skraćenica, CBCT). 

Posebno informativna pretraga, cone beam CT daje 3D uvid u detalje, kao što su gustoća kosti, što je presudno za određivanje je li pacijent pogodan kandidat za ugradnju implantata.

Da bi kirurška faza ugradnje implantata protekla uspješno, ponekad je potreban zahvat sinus lift, odnosno podizanje sinusa. Kad se kod pacijenata koji su dugo vremena bezubi utvrdi nedovoljna visina kosti, potrebna za ugradnju implantata, oralni kirurzi najčešće posežu za zahvatom podizanja dna sinusa.

Zahvat

Zahvat uključuje iduće radnje – pomoću metode PRGF, vlastitom kosti (uzima se s brade ili stražnjeg dijela donje čeljusti) ili umjetnom kosti, podiže se dno sinusa, a posljedično, stvaraju se povoljni uvjeti (visina kosti), potrebni za dobro i stabilno pozicioniranje implantata. 

Postupak je za pacijenta posve bezbolan i izvodi se pod lokalnom anestezijom. Zahvat počinje tako da se na međi desni i sinusa otvara mjesto koje služi za podizanje sinusne membrane, a potom se umeće granulat. 

Nakon zahvata, pacijent osjeća minimalnu nelagodu, a zahvat je rutinski.

U slučaju kad kosti uopće nema, a postupak podizanja sinusa je obavljen, potrebno je da prođe 6-8 mjeseci do postupka ugradnje implantata.

Željeli bismo napomenuti da je uspješnost ovog zahvata u našoj stomatološkoj klinici 97%.

U našoj klinici uspješnost implantata i zadovoljstvo naših pacijenata posebno nam je važno. Stručno, kvalitetno i pouzdano obavljen implantološki zahvat temelj je povjerenja kojeg već godinama gradimo s našim pacijentima. 

Neke od najpopularnijih metoda, koje sa zadovoljstvom radimo jer daju značajne estetski i funkcionalno potpune rezultate, su implantološko-protetske metode All-on-4, All-on-6, Proarch i Dentizione 3.0 neke od posebno kvalitetnih vrsta imedijatnog opterećenja na implantatima.

Što je imedijatno opterećenje?

Kako bismo uvažavali potrebe naših pacijenata, ali i modernog užurbanog života, naša stomatološka klinika koristi imedijatno opterećenje na implantatima, onda kad je moguće provesti takav protokol. 

Po zaprimanju pacijenta na specijalistički pregled, utvrđujemo je li pacijent kandidat za ovaj protokol. 

Radi se o načinu vraćanja sklada osmijehu na način da se u jednom zahvatu i jednom posjetu klinici odstrani zub ili više njih, a potom se odmah izrađuje fiksna provizorna proteza ili provizorna (privremena) krunica.

Implantati koje koristimo u našoj stomatološkoj klinici, Straumann i M.I.S., pružaju izvrsne kvalitete za imedijatno opterećenje.

Budući da ugrađeni implantat predstavlja dobro uporište, na njih možemo staviti provizorne protetske radove, bez straha da će se poremetiti sile žvačnog sustava ili oseointegracija, odnosno, proces srastanja implantata s kosti.

Nakon što prođe potrebno vrijeme oseointegracije (2-4 mjeseca), uvjeti su prikladni da se odgođeno opterećenje u vidu finalnog protetskog rada postavi na implantat. Tako je zaokružen protokol te su svi dentalni elementi u skladnoj međuovisnosti.

Koliko je bolna augmentacija kosti?

Ovo je jedna od najčešćih pitanja i preokupacija naših pacijenata, čak često dobivamo upite i pozive u kojima nam pacijenti zabrinuto govore: 

“Osjećat ću bol, a želim predivan osmijeh...”, a naš odgovor je kratak i jasan: augmentacija kosti nimalo ne boli! Za početak bismo naglasili kako nedostatak kosti ne podrazumijeva nemogućnost ugradnje implantata. 

Moderna stomatologija razvila je metodu augmentacije kosti, a samim time i kvaliteta kosti, nakon tog zahvata, postaje prihvatljiva. 

Polazišna točka dobrog i kvalitetnog planiranja optimalne terapije je odlično oralno zdravlje pacijenta, a volumen kosti itekako utječe na ravnotežu i sklad u usnoj šupljini. 

Kako bismo osigurali uvjete za ugradnju implantata i restauriranje estetike i funkcionalnosti osmijeha, količina kosti od izuzetne je važnosti.

 • Koristimo najmoderniju tehnologiju
 • Zahvat provodimo u lokalnoj anesteziji
 • Naši pacijenti svjedoče minimalnoj neugodi i gotovo nepostojećim postoperativnim oteklinama ili bolovima

Što je svjesna sedacija?

U praksi često imamo pacijente koji imaju izražen strah naspram stomatoloških zahvata, neugode koju pruža položaj u kojem sjedimo u stomatološkom stolcu, zbog praktički oduzete kontrole nad situacijom, a posebno zbog straha koji je vrlo čest, a to je strah od boli. 

Mnogi imaju loša prošla iskustva te su doživjeli zahvate na zubima bez adekvatne lokalne anestezije. No, moderna stomatologija je uporabom različitih vrsta anuliranja boli uspjela uvjeriti i najstrašljivije da nema razloga za strah. 

Naš tim posebno rado radi s osobama koje pate od straha od zubara jer mogu jednostavno i strpljivo ukazati našim pacijentima da se mogu potpuno opustiti i prepustiti u sigurne ruke. 

Kad kod pacijenata postoji strah od zubara, naša stomatološka klinika nudi odlično i u posljednje vrijeme atraktivno rješenje: svjesna sedacija. Kod svjesne sedacije stomatološki zahvati su stomatologu značajno olakšani pri izvođenju istih, a pacijentima je omogućen izostanak uobičajenih neugoda.

Fiksni zubi u jednom danu

Estetika osmijeha postaje sve važnija jer nam to nameće moderan način života, ali je svakako važna i funkcionalnost osmijeha jer narušenom ravnotežom u usnoj šupljini, remeti se i osnovna ljudska potreba za hranjenjem. 

U slučaju bezubosti, posebno je važno pronaći optimalan način potpunog restauriranja osmijeha. Fiksni zubi koje pacijent može dobiti u jednom danu najveći su stomatološki doseg moderne stomatologije. 

Spoznaja da nakon dugogodišnje bezubosti, kako je često slučaj kod naših pacijenata, vaš osmijeh više neće biti isti, osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja je neopisiv.

Protokol

Kad pacijent dođe u našu stomatološku kliniku sa željom da nekima od najpoznatijih metoda vraćanja sklada i funkcije u usnu šupljinu – All on four ili all on six metodama, ponovno uživa u svakodnevnom životu, jedenju hrane u kojoj uživa ili osmijehu, potrebno je slijediti protokol koji nam daje jasan uvid u to je li pacijent dobar kandidat za implantološki zahvat te ugradnju jedne od navedenih fiksnih metoda.

Osmijeh u jednom danu

Dentalna implantologija daje mogućnost ugradnje različitog broja implantata u zdravu kost ili kost na kojoj je prethodno izveden proces augmentacije/sinus lift. 

Kad prođe vrijeme potrebno da implantati srastu s kosti, takozvana oseointegracija za koju je potrebno 2-4 mjeseca, stječu se povoljni uvjeti za ugradnju fiksnog rada. 

Posebni benefiti ovakvih metoda restauriranja osmijeha su ti što se nakon ugradnje implantata na njih postavljaju posebne nadogradnje (eng. abutment), čime se postiže optimalan prijenos sila te se omogućuje imedijatno opterećenje implantata provizornim (privremenim) radovima. Upravo tako ostvaruje se osmijeh u jednom danu.

Fiksna proteza na implantatima kao finalan rad (metode all on four i all on six) zahtijeva odličnu stabilnost implantata, odnosno, potrebno je, između ostalog, da prođe dovoljan vremenski period oseointegracije (2-4 mjeseca), ali i nadogradnju (eng. abutment) kako bi implantološki komplet bio potpuno funkcionalan. Ovisno o vrsti materijala izrade fiksnih zubi, povećava se izvrsna estetska komponenta vašeg novog osmijeha.

Kontaktiraj nas!

Implantati sa imedijatnim opterećenjem: novi zubi za 24 sata!

PRIMA: Questa foto dimostra lo stato dei denti prima dell’intervento. I preparativi per la somministrazione dei farmaci e l’estrazione dei denti.

IMPLANTOLOGIA: Dopo la bonifica totale dell'arcata superiore sono stati inseriti quattro impianti.

STRAUMANN PRO ARCH: L’ortopantomografia fatta dopo l’intervento dimostra le posizioni degli impianti inseriti.

DEFINITIVO: Il ponte fisso Straumann Pro Arch è pronto per essere posizionato.

RISULTATO: Risultato finale di questo intervento è il ponte fisso Straumann Pro Arch eseguito con i migliori materiali in assoluta sicurezza.

SORRISO FELICE: Il nostro paziente sfoggia il suo sorriso nuovo. Grazie al dottor Martinko l’intervento è stato completato ed eseguito con successo.

I dati personali del paziente sono di massima importanza

Il nostro studio dentistico si prende particolarmente cura della privacy policy (politica sulla privacy) dei nostri pazienti.

Ad esempio, se ci inviate la vostra panoramica dentale per ricevere il nostro preventivo indicativo, le disposizioni del GDPR e il rispetto della privacy nella nostra clinica dentistica proteggono al massimo i vostri dati personali.

Il trattamento dei dati, come la lettura della vostra panoramica dentale, l’uso del vostro indirizzo e-mail e/o numero di telefono, il vostro indirizzo e altri dati personali, è completamente conforme con le Norme sulla privacy policy disponibile sul nostro sito web.

Potete leggere maggiori informazioni su come proteggere i vostri dati personali, dei quali abbiamo bisogno nella nostra clinica odontoiatrica durante la terapia.

Klikom na “zatraži informacije” pročitajte više o ovoj temi te nam se slobodno obratite ako imate dodatnih pitanja.

Kontaktiraj nas!

Dentalna implantologija i protokol imedijatnog opterećenja

Razvojem dentalne implantologije, stručnjaci su postigli mogućnost dobivanja novih zubi u jednom danu. 

Protokol koji podrazumijeva sve u jednom danu: odstranjivanje zubi, ugradnju implantata u čeljust te izradu i postavljanje provizornog (privremenog) protetskog rada ohrabrujuća je metoda obnavljanja izgubljenog osmijeha. 

Prilikom ugradnje implantata, moderna implantološka rješenja postigla su to da je primarna stabilnost implantata izvrsna te se zbog posebnih nadogradnji na implantate postižu uvjeti imedijatnog opterećenja na implantatima.

Implantologija s imedijatnim opterećenjem pruža pacijentima novostečenu sigurnost jer tijekom cijelog vremena oseointegracije, procesa sraštavanja implantata s kostima, imaju provizorne zube, čime je osnovna estetika posve zadovoljena.

Učinkovitost

Protokol opterećenja implantata neposredno nakon ugradnje istih učinkovit je način restauriranja izgubljenog osmijeha čak i kod pacijenata koji su dugotrajno bezubi. U našoj stomatološkoj klinici postotak uspješnosti ove metode je 97%.

Iskustvo

Budući da imamo različite zahtjeve i slučajeve, nije rijetkost susresti se sa slučajevima kad je vidljiv značajan nedostatak kosti. Budući da naša stomatološka klinika nudi različita rješenja i u takvim specifičnim slučajevima, uspješno radimo i opterećenje koje je imedijatno s malo kosti.

Zubni implantati kao funkcionalni zubi unutar 36h

Nerijetko su naši pacijenti osobe kojima je klasična mobilna proteza postala neprihvatljiva, teško podnose neprirodan osjećaj koji takva proteza pruža, a posebno im je nelagodno to što s vremenom proteza ne pristaje u ustima čvrsto i stabilno. 

Velika motivacija našim pacijentima za nov osmijeh je želja za obnavljanjem osjećaja čvrstoće i stabilnosti, gotovo kao kod prirodnih zubi, koje pružaju zubni implantati. 

Estetska stomatologija uvelike se bavi pitanjem uvažavanja anatomskih karakteristika pacijenta i individualnog kreiranja osmijeha. Ova grana stomatologije sve je važnija, a lijep i skladan osmijeh imaju važnu ulogu u životu pojedinca.

Dolaskom u našu stomatološku kliniku, naši pacijenti mogu u relativno kratkom roku ostvariti svoju želju - novi osmijeh unutar 36 sati. 

Ako pacijent ima ostvarene sve uvjete potrebne za ugradnju implantata, zbog dobre stabilnosti i sila koje daju spoj implantata i nadogradnje na implantat, ostvaruje se potrebna primarna stabilnost implantata.

Naša stomatološka klinika broji mnoge kliničke slučajeve zadovoljnih pacijenata koji su se, ubrzo nakon terapije, vratili svom svakodnevnom životu, ali kao sasvim nove, zadovoljne i samopouzdane osobe. Zubni implantati idealno su rješenje nadomještanja svih vrsta zubnih nedostataka, s mogućnošću da imedijatnim opterećenjem implantata vratimo punu funkcionalnost u jednom danu.

Kontaktiraj nas!

Fiksna proteza i imedijatno opterećenje

Budući da fiksna proteza, bilo da se radi o popularnim i optimalnim tehnikama all on four i all on six ili o nekoj drugoj implantološko-protetskoj metodi, važno je znati da je to izvrstan, trajan i pouzdan način rješavanja zubnog nedostatka. 

Zubna proteza, točnije, zubni most na implantatima može se fiksirati kao imedijatno opterećenje svega nekoliko sati nakon ugradnje implantata, i to u obliku provizorne fiksne proteze koju pacijent može nesmetano nositi cijelo vrijeme sraštavanja implantata s kosti (proces oseointegracije). 

Privremeni protetski rad izrađuje se neposredno nakon ugradnje implantata.

Treba posebno napomenuti kako provizorna fiksna proteza nije definitivna proteza, ali vrlo dobro estetski rješava problem bezubosti i estetski je potpuno funkcionalna.

Dentalna higijena

U trenutku kad treba fiksirati protezu, naš tim pacijentu posebno pomno objašnjava koliko je dentalna higijena važna i preventivno djeluje na sprječavanje periimplantitisa, upale koja se može javiti oko potpornog tkiva implantata, a može uzrokovati i ispadanje implantata. 

Kako bi se to spriječilo, naš tim savjetuje česte kontrole radi održavanja dobrog zdravlja usne šupljine, a posebno nakon ugradnje implantata.

Periimplantitis može se izbjeći savršenom dnevnom zubnom higijenom koja podrazumijeva:

 • Četkanje zubi 2-3 puta dnevno
 • Upotrebnu zubnog tuša, interdentalnih četkica, zubnog konca i antiseptičke vodice za ispiranje usne šupljine

Tehnika all on four kao najčešći oblik imedijatnog opterećenja

Svjetski poznata i provjerena metoda rekonstruiranja prirodnih zubi, all-on-four tehnika, jedna je od najtraženijih tehnika u našoj stomatološkoj klinici. Pacijent koji je bezub najčešće, uz savjetovanje našeg stručnog tima, bira upravo tehniku All on four.

24h ikonica + tekst Ako pacijent zadovoljava uvjete potrebne za ugradnju, ona se može obaviti u istom danu.
Zbog posebnog načina ugradnje, tehnika all on four povoljna je za ugradnju i kod osoba koje imaju smanjen volumen kosti.

Prednosti metode All on four

 • Ugradnja 4 dentalna implantata
 • Zahvaljujući imedijatnom opterećenju, All on four garantira trenutno vraćanje funkcionalnosti
 • Novi zubi u roku od najviše 24 sata (ponekad je dovoljno samo 4-6 sati)
 • Čvrsti poput prirodnih
 • Odličan omjer cijene i kvalitete
 • Svi zubi na jednom čvrstom mostu
 • Brz i jednostavan oporavak nakon zahvata
 • Funkcionalnost zagriza vraćena unutar 36 sati
 • Jednostavno održavanje oralne higijene

Prepustite se našem timu stručnjaka za individualno savjetovanje, tijekom kojeg će vam objasniti sve prednosti metode All on four.

Rezervirajte online vaš prvi pregled!

Kontaktiraj nas!

Iskustva pacijenata

 • Sono ritornata ieri dalla Clinica Martinko... Direi che sono molto bravi sia nell'impegno per i pazienti che nell'accoglienza. Grazie al dottor Borna, non vedo l'ora di guarire dalla prima tappa per poi ritornare e finire. Grazie ragazzi/e, siete molto bravi/e e l'affidabilità è alta. Mantenete questo atteggiamento, siete stupendi. Mi sono trovata bene pur avendo tanta ansia andando in un paese straniero da sola per la prima volta... L'ho fatto e sono rimasta soddisfatta. Vi ringrazio di cuore...♡

  Ionela B.

map-markerphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialwhatsapp