Polufiksna proteza

Kontaktiraj nas!

Polufiksna proteza
na implantatima

Polufiksna proteza se instalira na implantate, točnije, fiksira se na posebne šipke koje se pak ugrađuju na zubne implantate.

Budući da se njihova baza sastoji od implantata i oni ne sjede izravno na gingivi, izbjegava se daljnja resorpcija kosti čeljusti.

Polufiksna zubna proteza idealno je rješenje kada nije moguće ugraditi više implantata zbog resorpcije kosti čeljusti ili kada se vjeruje da bi postupak povećanja bio predug ili preskup za pacijenta.

Koje u prednosti polufiksne proteze?

  • lako se skida što omogućuje temeljito čišćenje i održavanje higijene 
  • stabilne su u ustima i nema straha od ispadanja tijekom jela i razgovora 
  • možete normalno jesti, smijati se i pričati

Zubna higijena izuzetno je važna kada je u pitanju dugovječnost proteza, ali i jednostavnost njihova nošenja za pacijenta.

Polufiksna proteza

Ako se radi o polufiksnoj protezi, prvo se ugrade implantati, a nakon što završi postupak osteointegracije, umetne se proteza.

Budući da će postupak osteointegracije trajati nekoliko mjeseci, pacijent će dobiti privremenu protezu, uvijek iste svrhe, funkcionalnu i estetsku.

 

Čišćenje polufiksne zubne proteze također je važno, ali kao što smo već rekli, lako se uklanja, a čišćenje je prilično jednostavno, što je izuzetno važno za njezinu dugotrajnost, za zubno stanje pacijenta koji je nosi i za njegovo zadovoljstvo izvedenim poslom.

map-markerphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialwhatsapp