Zubni implantati - mišljenja i cijene

U Implant centru Martinko za ugradnju zubnih implantata nudimo pristupačne cijene. Osim što možete biti sigurni da će na vašem osmijehu raditi iskusni stomatolozi i visokokvalificirano medicinsko osoblje, također se možete pouzdati i u kvalitetu implantata s kojima radimo.

Točna cijena implantata ovisi o vrsti implantološkog zahvata kao i o njegovoj vrsti te će se moći utvrditi nakon odlaska na pregled i razgovora sa stomatologom.

Straumann zubni implantati

U našoj klinici radimo sa kvalitetnim Straumann i Neodent zubnim implantatima uz koje nakon ugradnje dobijete i garanciju. Garancija za Straumann implantat je doživotna a uz pravilnu higijenu i brigu o oralnom zdravlju više se nećete morati brinuti o njegovoj trajnosti i kvaliteti.

Cijena jednog Straumann implantata, odnosno titanskog vijka koji se ugrađuje u kost te na kojeg se stavlja privremeni ili fiksni protetski rad je 5 880 HRK. Zubni implantati najčešće su od titana (jer, iako rjeđe, mogu biti i keramički) i služe kao umjetna kost na koju se potom mora ugraditi suprastruktura.

Na tu suprastrukturu stavlja se nadomjestak koji će izgledati kao prirodni zub. Cijena suprastrukture za Straumann implantate je 1 580 HRK a cijene keramičkih krunica koje se stavljaju na suprastrukturu i koje su vanjski, vidljivi dio zuba ovisno o vrsti protetskog rada variraju od 2 360 do 2 990 HRK.

Neodent zubni implantati

Neodent zubni implantati nastali su pod okriljem Straumann kvalitete te predstavljaju pristupačniju varijantu zubnih nadomjestaka. Njegova cijena je 3 440 HRK a cijena njegove suprastrukture 830 (HRK).

Dugoročno rješenje

Zubni implantati uz pravilnu oralnu njegu mogu biti doživotno rješenje. Stoga je ugradnja implantata dugoročna investicija pa se, iako skuplja, naposljetku može isplatiti više od kratkoročnih i jeftinijih rješenja.

Implantat je kao prirodan zub. Zubne proteze i mostove za razliku od implantata kroz neko vrijeme treba zamijeniti i za to je svaki put potrebno iznova odvajati novac i ulagati vrijeme brojnim odlascima kod zubara.

Zubni implantati za razliku od mostova ne zahtijevaju brušenje okolnih zubi te time zadržavaju potpunu snagu zagriza. Krunica se primjerice obično mijenja nakon godinu dvije, a zubna proteza se istroši nakon pet godina korištenja pa je važno misliti na to da će kroz neko vrijeme biti potrebno ponovno posjetiti stomatologa.

Iz tog razloga, iako je ugradnja zubnog implantata skuplja investicija koju treba dobro isplanirati i o kojoj se treba detaljno informirati, s obzirom na kakvoću kratkoročnih opcija i vrijeme utrošeno na odlaske kod zubara, ugradnja zubnih implantata dugoročno može biti i jeftinija opcija.

Cijena zubnih implantata uvijek ovisi o vrsti rada kojeg će biti potrebno izvesti ali i o proizvođaču. U Implant centru Martinko cijene zubnih implantata su pristupačne, ugradnju obavljaju najbolji stručnjaci, a zubni implantati su vrhunske kvalitete.

Kvaliteta zubnih implantata

U Implant centru Martinko koristimo Straumann i M.I.S implantate. Straumann implantati su na tržištu već preko 40 godina što je zasigurno najbolji jamac njihove kvalitete. Implantati su biokompatibilni, ne zahtijevaju brušenje okolnih zuba, omogućuju manji gubitak koštanog tkiva, vraćaju funkcionalnost u najkraćem mogućem roku te omogućuju vrhunsku estetiku osmjeha.

Zubni implantat je metalni vijak koji može zamijeniti jedan zub ili više njih te funkcionira poput pravog zuba. U Implant centru Martinko radimo s implantatima najbolje kvalitete.

Kako ću znati da sam dobio ili da ću dobiti najbolje implantate?

Nakon završetka cijelog procesa tj. kada se već obavi pregled, nakon razgovora sa stomatologom i poslije određivanja tipa zahvata koji će odgovarati individualnim potrebama pacijenta, te nakon ugradnje samog implantata dobit će te garanciju. Za ugradnju Straumann zubnih nadomjestaka dobija se doživotna garancija u ''knjižici'' implantata u kojoj je zapisano na kojoj poziciji se implantat nalazi te njegove mjere.

Za ugradnju Neodent nadomjestaka koji su također u ponudi kao kvalitetna ali i nešto jeftinija verzija umjetnog zuba, dobit ćete garanciju na osam godina.

Cijena zubnih implantata

Cijena zubnih implantata ovisi o vrsti oralno-kirurškog zahvata, vrsti implantata i proizvođaču. U Implant centru Martinko svakom pacijentu pristupamo individualno te uzimamo obzir želje i potrebe svakog pacijenta. Zubni implantati su dugoročna investicija, a ovisno o pojedinim slučajevima to je proces koji može trajati i do 6 mjeseci. Zato je dobro zatražiti informacije iz prve ruke koje će vam naše stručno i pristupačno administrativno osoblje detaljno izložiti. E mailom ili pozivom također možete dogovoriti i prvi besplatan pregled.

Kako bi utvrdili točnu cijenu ugradnje implantata prvi korak je kontaktirati naš pozivni centar, slanjem e maila na info@implant-centre-martinko.com ili pozivom na broj +385 1 364 3381.

Sljedeći korak je dogovoriti pregled na temelju kojeg stomatolog procjenjuje što je potrebno napraviti te po potrebi napraviti i poslati ortopanski snimak da to može utvrditi. Prvi stomatološki pregled je besplatan a kroz cijeli proces vodi vas naše stručno i pristupačno osoblje.

Na temelju ortopanske snimke i razgovora sa stomatologom izdajemo vam detaljnu pisanu ponudu u kojoj su jasno izložene sve procedure namijenjene vašim potrebama te njihov raspored.

Ortopan je neinvazivan pregled, panoramski rendgenski snimak čeljusti uz pomoć kojeg vidimo koštane strukture, gornju i donju čeljust, zube, maksilarne sinuse i čeljusni zglob što nam omogućava otkrivanje i praćenje karijesa, patoloških promjena ili trauma. Uz njegovu pomoć procjenjuju se također kakvoća i gustoća kosti nužnih za ugradnju. Pregled je kratak i bezbolan, a zahtjeva samo nekoliko sekundi stajanja u određenom položaju.

Uz pomoć rezultata pretraga koje u našoj klinici obavljamo uz pomoć najmodernijih uređaja, stomatolog će predložiti plan terapije. Stoga su dijagnostički postupci također važni u smislu određivanja cijena jer daju detaljan uvid u stanja zubi, tkiva i kosti te općeg zdravstvenog stanja pacijenta koje utječe na to kakve zahvate je poželjno ili nužno napraviti.

Kako mogu dobiti ponudu za ugradnju implantata?

Ponudu možete dobiti na dva načina. E-mailom nam možete poslati svoj ortopanski snimak koji ne bi trebao biti stariji od šest mjeseci ili doći osobno i na prvi besplatan pregled. U nekim slučajevima kako bi se složila ponuda moguće je troškove procijeniti i na temelju mišljenja drugog stomatologa. No bez ortopanske rendgenske snimke gornje i donje čeljusti, odnosno ako ne obavite pregled i ne posjetite zubara mi ne možemo dati procijenu troškova.

Da li je pregled u vašoj klinici besplatan?

Prvi pregled na temelju kojeg stomatolog, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe procijenjuje postojeće stanje te predlaže vrstu zahvata je besplatan. Nakon prvog pregleda i razgovora sa stomatologom dajemo vam pisanu ponudu u kojoj je detaljno razrađen plan zahvata i njegova cijena.

Gdje se nalaze vaše klinike?

Naše klinike smještene su u Zagrebu, Splitu, Milanu i Trstu. Iako je sjedište naše klinike u Zagrebu, u našim podružnicama oslanjamo se na iste metode i kvalitetu rada.

Zubni implantati-kako je moguće izvršiti uplatu?

Primamo plaćanje u gotovini, kreditnom karticom ili transferom.

Mogu li platiti u ratama?

Moguće je platiti i ratama. Treba također napomenuti da je kod oralno-kirurških zahvata te ugradnje implantata potebno doći više puta te da se nakon svakog odrađenog dijela cijelokupnog postupka plaća samo ono što taj dio zahvata podrazumijeva, odnosno da se ne plaća sve odjednom nego postupno, nakon svakog pojedinačkog postupka nužnog da se ugrade zubni implantati. Treba također naglasiti da je pregled besplatan kao i kontrola i da se proces ugradnje

Što su zubni implantati?

Zubni implantat je metalni vijak koji se ugrađuje u zub i kojim se nadomješta jedan zub ili više njih. Na zubni implantat stavlja se krunica koja je vanjski, vidljivi dio zuba i služi kao prirodni zub. Implantati su od titana, legura titana ili keramike, odnosno materijala koji se nakon dva do četiri mjeseca integriraju s kosti procesom oseointegracije. Time je omogućeno korištenje potpune snage zagriza. Implantati su nepomični te ih nije moguće samostalno skinuti.

Koliko moram imati godina kako bih mogao ugraditi zubni implantat?

Kandidat za ugradnju zubnog implantata mora imati 18 godina.

Tko može biti kandidat za ugradnju zubnog implantata?

Zubni implantat mogu ugraditi sve osobe kojima nedostaje jedan zub ili više njih. No ugradnja implantata ovisi također i o oralnom zdravlju pacijenta te o njegovom općem zdravstvenom stanju.

Jednostavan, brz i besplatan prvi pregled pokazati će koja vrsta zahvata će se preporučiti.

Pacijent za svoju sigurnost mora imati na umu svoje opće zdravstveno stanje. Zubni implantati mogu se ugraditi ako osoba ne pati od nekontroliranog dijabetesa te ako nije pod ciklusom kemoterapija ili bisfofonata zbog toga što navedena stanja usporavaju zarastanje kosti i tkiva nužno da bi ugradnja bila uspješna.

U nekim slučajevima, kada nedostaje jedan zub ili više njih, moraju se također uzeti u obzir eventualni postojeći upalni procesi, i da nisu prisutna različita oštećenja zuba. Stoga će u pojedinim slučajevima implantat biti moguće ugraditi nakon vađenja zuba ili popravka okolnih zubiju.

Također, prije ugradnje implantata utvrđuje se ima li pacijent kakvoću i količinu kosti potrebnu za ugradnju. Ukoliko ne postoji zadovoljavajuća koštana masa, za ugradnju biti će potrebni dodatni zahvati kao podizanje sinusa ili nadomještanje kosti.

Da li je zahvat ugradnje bezbolan?

Implantološki radovi obavljaju se pod lokalnom, i u određenim slučajevima (primjerice kod ugradnje zigomatskih implantata) potpunom anestezijom. Također, ovisno o tome da li je kod pacijenta prisutan patološki strah od zubara, pružena je mogućnost svjesne sedacije.

Bol koja je moguća nakon ugradnje implantata lako se spriječava sredstvima protiv bolova, a upalni proces sprječava se antibioticima.

Čuo sam da je u vašoj klinici moguće zatražiti svjesnu sedaciju

Ukoliko je kod pacijenta prisutan patološki strah od boli i od zubara, može se zatražiti svjesna sedacija. Pacijentu se objasni o kakvom postupku se radi te da će biti svjestan za vrijeme zahvata. Treba naglasiti da, ukoliko se odlučite za ovaj postupak, morate imati pratnju za povratak kući.

Koliko traju zubni implantati?

Njihova trajnost ovisi o oralnoj higijeni osobe koja ga nosi. Ukoliko se pacijent pridržava savjeta stomatologa i brine o svom oralnom zdravlju te redovito odlazi na preglede, implantati mogu trajati i doživotno. Također, kvaliteta implantata i nadogradnji ovisi o proizvođaču što naposljetku utječe na cijenu.

Je li moguće da mi se nakon vađenja zuba odmah stavi implantat?

Kako bi na mjesto netom izvađenog zuba bilo moguće staviti zubni implantat ispod zuba koji je izvađen mora postojati kost odgovarajućeg volumena. Ukoliko kost ima dovoljan volumen implantate je moguće ugraditi odmah nakon vađenja.

Ne znam može li se odmah nakon stavljanja zubnih implantata na mjestu implantata staviti krunica?

Kako bi se nakon ugrađivanja implantata u kost stavila privremena krunica zubni implantat mora biti dobro ugrađen i čvrsto fiksiran. Ukoliko je to postignuto na zubni implantat stavljamo privremenu krunicu što je najbrži način da pacijent dobije privremeno estetsko rješenje te se vrati normalnom načinu života. Nakon nekoliko mjeseci pacijent dobija trajan protetski rad na implantatu.

U određenim slučajevima krunicu je moguće staviti tek nakon par mjeseci.

Koliko traje cijeli proces ugrađivanja zubnih implantata?

Proces ugradnje implantata ovisi o stanju gornje i donje čeljusti pacijenta i njegovom općem zdravstvenom stanju. U idealnim uvjetima cijeli proces ugradnje implantata može trajati 3 do 6 mjeseci. U slučaju nedostatka kosti kao i koštanog volumena putem transplantacije ili umetanja umjetne kosti cijeli proces može trajati od 6 mjeseci do godinu dana.

Prvi korak je dolazak na prethodno dogovoreni besplatni pregled ili slanje ortopanskog snimka e mailom. Nakon što je pregled odrađen te stomatolog uz pomoć njega ustvrdi koji zahvati su potrebni, pacijentu se izradi detaljan plan procesa liječenja sa svim troškovima.

Je li pregled besplatan?

Prvi pregled u našoj klinici je besplatan kao i kontrola nakon par mjeseci.

Da li pregled boli?

Pregled je potpuno bezbolan. U našoj klinici dostupni su najmoderniji uređaji za dijagnostičku radiologiju kao što su RVG, RTG i CBCT a dijagnostičkim postupcima utvrđuje se ima li pacijent predispozicije da se mogu ugraditi zubni implantati.

Naime, kandidat za ugradnju zubnog implantata mora imati zdrave zube i desni. U slučaju da pregled pokaže da je jedan ili više zubiju pokvaren ili ako je kod pacijenta uočena samo naznaka bolesti ili krvarenja, za ugradnju potrebno je čekati dok traje postupak izlječenja zuba i/ili desni.

Rekli su mi da ne mogu ugraditi zubne implantate jer mi nedostaje kosti

Ako netko nema dovoljan volumen kosti ili mu na određenim mjestima kosti nedostaje, što se utvrđuje dijagnostičkim pretrgama kao primjerice cone beam CT-om, kojim se dobiva se vrlo kvalitetna i informativna snimka, implantate je moguće ugraditi nakon postupaka kao što su augmentacija kosti i podizanje sinusa.

Primjerice, ako pacijent nema minimalni volumen kosti, tada se prije ugradnje samih implantata radi augmentacija kosti. Većinom se procedura nadogradnje vrši s komadima vlastite kosti koji se uzimaju s brade ili zadnjeg dijela donje čeljusti pa se tek nakon nadogradnje kosti, najčešće poslije 4 do 6 mjeseci ugrade zubni implantati. Svaki oporavak pa tako i tempo kojim se kost regenerira je individualan i to znači da je nemoguće sasvim točno odrediti koliko će biti potrebno da se kost regenerira.

Kada je u pitanju gornja čeljust također mora postojati određen volumen kosti kako bi se mogli ugraditi dentalni implantati. Ako volumen kosti nije dovoljan potreban podignuti sinuse (sinus lift). Podizanje sinusa je vrsta zahvata kojim nadograđujemo ili dodajemo kost u sinusnu šupljinu iznad gornje čeljusti, a taj zahvat se najčešće izvodi u isto vrijeme kada se ugrađuje i dentalni implantat.

Vrste implantoloških zahvata

Zub na implantatu: Zubna krunica na dentalnim implantatima

Zubna krunica na dentalnim implantatima kao fiksni protetski rad, ugrađuje se na dentalni implantat nekoliko mjeseci nakon ugradnje implantata.

  • Kako bi se ugradila zubna krunica, potrebno je vrijeme tijekom kojeg će dentalni implantat srasti s kosti. No važno je napomenuti da pacijent može dobiti i privremen protetski rad odmah nakon ugradnje, što se odmah može odraziti na kvalitetu života jer je moguće vratiti se svojim obavezama i druženjima bez srama i bez straha.

Most na implantatima: Keramički most na implantatima

Fiksna protetika na implantatima podrazumijeva i keramički most na implantatima i on se smatra najboljim, odnosno najkvalitetnijim rješenjem.

  • Za izradnju keramičkog mosta potrebno je najmanje 6 dentalnih implantata, a njegova osnova može biti ili metal ili cirkon. Ovisno o individualnim potrebama u našoj klinici radimo s all on 4 i all on 6 tehnikama, tako da postoji mogućnost da se u kost ugradi četiri ili šest metalnih vijaka, na koje se potom (što ovisi o stanju kosti kojeg će pokazati pregled)

Cirkularni most na implantatima. Most na implantatima

Fiksna protetika na implantatima uključuje i most na implantatima koji se može postaviti na dentalne implantate ako nedostaje nekoliko zubi u nizu.

  • Most na implantatima ne zahtijeva brušenje susjednih zuba koji su zdravi, za razliku od zubnog mosta na zubima koji podrazumijeva brušenje dva ili više zuba, takozvanih nosača.
  • Također, vršimo nadogradnju kosti i podizanje sinusa kada je to potrebno. Uspješno izvodimo sve poznatije All on Four i All on Six tehnike, Proarch i Dentizione 3.0.

Prednosti ugradnje implantata

  •     uz pridržavanje savjeta stomatologa, zubni implantati mogu biti doživotno rješenje
  •   zubni implantat koji se ugrađuje u kost podupire zubni niz zbog čega prilikom žvakanja ne dolazi do urušavanja susjednih zubiju, sužavanja čeljusti i atrofije zubnog mesa.
  •     ugradnja ne zahtjeva brušenje susjednih, zdravih zubi
  •   ugradnja je zbog svoje biokompatibilnosti niskorizičan postupak jer ne izaziva neželjene reakcije.
  •    u odnosu na zubne proteze implantati su opcija koja garantira vrhunsku estetiku osmijeha a to je uz zdravlje i funkcionalnost zubiju cilj svakog čovjeka.
  •    zbog svog prirodnog izgleda zubni implantati poboljšavaju kvalitetu života omogućavajući brz i siguran povratak poslovnim obavezama i društvenom životu.

Mislim da je ugradnja implantata isplativija no koji su nedostaci zubnih implantata?

Kao kod bilo kojeg manjeg kirurškog zahvata tako i prilikom ugradnje implantata postoji rizik od upale, infekcije i boli ali uz pravilnu njegu i slušanje savjeta stomatologa te uz pomoć lijekova sve komplikacije moguće je prebroditi.

Zubni implantati cijena forum

Cijena ugradnje jednog Straumann zubnog implantata je uz 10% popusta na gotovinsko plaćanje 4.762,80 HRK (635, 30 EUR) uz kojeg dobivate doživotnu garanciju.

map-markerphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialwhatsapp