Dentalni implantati

Kontaktiraj nas!

Što su dentalni implantati?

Zdravi zubi cilj su svakog čovjeka. Zbog različitih vrsta trauma, bolesti desni ili starosne dobi, kroz život možemo izgubiti jedan zub ili više njih.

Iz tog razloga stomatološka ordinacija pacijentu postaje izvor informacija o različitim načinima kojima se mogu nadomjestiti zubi koji nedostaju. Često se možemo čuti pitanje: „Što je dentalni implantat?“

Dentalni implantat je umjetni nadomjestak zuba. Titansko sidrište od kojeg se dentalni implantat sastoji, ugrađuje se u čeljusnu kost na mjesto izgubljenog zuba, tako da funkcionira više kao pravi prirodni zub.

Doživotno rješenje

Oralna higijena kod standardnih i mini dentalnih implantata izuzetno je bitna kao i redoviti odlasci na stomatološke kontrole. 

Ako se pacijent nakon ugradnje pridržava pravila higijene i posluša savjete stomatologa, dentalni implantat je dugotrajno, u najvećem broju slučajeva i doživotno rješenje. 

Upravo iz svih navedenih razloga, sve veći broj pacijenata u današnje vrijeme odlučuje se nadomjestiti jedan zub ili više njih dentalnim implantatom.
Kontaktiraj nas!

Prednosti dentalnih implantata su brojne:

Jedna od prednosti je ta da implantat ne izaziva nikakvu neželjenu reakciju jer je biokompatibilan
Dentalni implantati omogućuju vrhunsku estetiku osmijeha
Vraćaju funkcionalnost
Koštano tkivo se manje gubi
Susjedni zubi ostaju netaknuti
Važno je za istaknuti da dentalni implantati poboljšavaju kvalitetu života

Dentalni implantat kao vjerna zamjena za prirodni zub

Prirodni zub najbolje vrši funkcionalnu i estetsku ulogu koja im je i namijenjena, stoga pacijenti traže stomatološku terapiju koja će im što vjernije zamijeniti funkciju prirodnog zuba.

Ako je ugradnja implantata moguća, odnosno ako je pacijent dobar kandidat za ugradnju, najbolje rješenje koje će dostojno zamijeniti prirodni zub je dentalni implantat.

Kada se implantat ugradi i sraste s kosti, funkcionira isto kao i prirodni zub, odnosno ako se ugrađivalo više dentalnih implantata, tada svi imaju istu funkciju kao i prirodni zubi koji su nekada bili na mjestu tog dentalnog implantata.

Jednodnevni oporavak

Dentalni implantat kao nadomjestak prirodnog zuba tako omogućava da pacijent jedan dan nakon ugradnje može žvakati čvrstu hranu bez straha da će se pojaviti iritacija zubnog mesa ili bilo kakva upala koju je potrebno dodatno liječiti.

Prirodan izgled

Prirodan izgled dentalnog implantata omogućit će pacijentima da se vrate svojim poslovnim i privatnim obavezama bez skrivanja osmijeha.

Kvaliteta života

Izbjegavanje privatnih i poslovnih okupljanja postat će prošlost, a samopouzdanje koje se zbog nedostatka jednog zuba ili više njih narušilo, ponovno će se vratiti, a samim time će se kvaliteta pacijentovog života podići na višu razinu.

Dugovječnost

Oralna higijena i redovite stomatološke kontrole, osigurat će vam dugotrajno, u većini slučajeva doživotno rješenje za vaš prirodni zub, a kako bi to osigurali našim pacijentima, u našoj ordinaciji koristimo najbolje Straumann dentalne implantate.

Kontaktiraj nas!
Zigomatski implantati
Saznaj više
Imedijatno opterećenje
Saznaj više

Dentalna implantologija u Implant Centru Martinko

Dentalna implantologija u Implant Centru Martinko grana je stomatologije koja se posebno njeguje i razvija iz razloga što pacijentima daje najbolja i dugotrajna rješenja.

Najnovija stomatološka oprema u našoj ordinaciji, stručno i iskusno osoblje, kontinuirano ulaganje u znanje, težnja prema izvrsnosti te individualan pristup svakom pacijentu, razlozi su zbog kojih možemo reći da smo jedan od najboljih implantoloških centara.

Individualan pristup

Kod nas je izrazito važan individualan pristup jer se svaki pacijent razlikuje, kako u svom dentalnom, tako i u općem zdravstvenom stanju. Iako se ponekad radi o vrlo sličnim dentalnim stanjima, za koje je možda i stomatološka terapija slična, u našem implantološkom centru posebno se pazi na estetske želje i potrebe pacijenata.

Obrada podataka

Izuzetno nam je bitno naglasiti da su osobni podaci, kao i obrada podataka na temelju koje radimo precizan plan terapije povjerljivi, odnosno ostaju samo između pacijenta i stomatološkog tima koji provodi implantološku terapiju te se koriste samo za potrebe provođenja terapije.

Straumann

Izbjegavanje privatnih i poslovnih okupljanja postat će prošlost, a samopouzdanje koje se zbog nedostatka jednog zuba ili više njih narušilo, ponovno će se vratiti, a samim time će se kvaliteta pacijentovog života podići na višu razinu.

Vrste implantoloških zahvata koje izvodimo su:

 • Zub na implantatu
 • Most na implantatima
 • Cirkularni most na implantatima
 • Također, vršimo nadogradnju kosti i podizanje sinusa kada je to potrebno
 • Uspješno izvodimo sve poznatije All on Four i All on Six tehnike,
  Proarch i Dentizione 3.0.

Dijagnostika

Budući da su temelj svih zahvata dijagnostički postupci, u našem radu koristimo se najmodernijim uređajima za dijagnostičku radiologiju, kao što su RVG, CBCT i digitalni Scan zuba i mekih tkiva.

Kontaktiraj nas!

Ugradnja implantata odmah nakon ekstrakcije zuba

Izvrsnost i stručnost

Izvrsnost i stručnost našeg stomatološkog tima vidljiva je u brojnim situacijama, a jedna je od njih je ugradnja implantata odmah nakon ekstrakcije zuba.

Niska rizičnost

Napretkom stomatologije, uz pravilan postupak i stručnost profesionalca koji izvodi ugradnju, ovakav postupak ugradnje implantata nije više rizičan od onog gdje se čeka da dentalni implantat sraste s kosti.

Prednosti postupka

Osim toga, ovaj postupak ima i svoje prednosti, kao što su: jedan zahvat za koji je potrebna jedna lokalna anestezija, jedan oporavak i kraće vrijeme čekanja što je u današnjem, užurbanom načinu života, velika prednost.

Implantologija

Naši pacijenti dolaze iz različitih dijelova Europe i svijeta. Iz tog razloga za njih je vrlo važno da učinkovito organiziraju kalendar obveza koji uvažavaju i njihove potrebe i mogućnosti naših stomatologa i stomatološkog laboratorija.

Trajanje zahvata: 2-3 dana

1

Ortopan, TAC i potvrda plana liječenja, ekstrakcija, umetanje implantata

2

Kontrola

3

Provizorni zubi

Kada bismo morali navesti pet dobrih razloga zašto biste svoje dentalno zdravlje s povjerenjem prepustili našim stručnjacima, naveli bismo:

Vrhunska usluga i profesionalan pristup

Točna i brza dijagnoza

Najbolja rješenja u najkraćem vremenu

Stručno i iskusno osoblje

Zadovoljni pacijenti

Saznaj više

Kontaktiraj nas!

Zadovoljni pacijenti

Iako su svi razlozi temeljeni na iskustvu, najveći vjetar u leđa daju nam naši zadovoljni pacijenti koji su razlog konstantnog ulaganja u opremu, kvalitetne materijale, znanje i naš stručni kadar.

Educirani stomatolozi

Našu kvalitetu u implantologiji dokazuje i podrška prestižne implantološke tvrtke Straumann, koja nam podršku pruža putem edukacija stomatolozima i oralnim kirurzima.

Dugotrajni uspjeh

Izuzetno smo fokusirani na zadovoljstvo pacijenata, ali i na zadovoljstvo naših djelatnika jer je to jedina formula za dugotrajni uspjeh.

Ugradnja dentalnog implantata

Ugradnja implantata je proces koji zahtijeva dijagnostičku obradu prije početka procesa.

Stomatolog treba dobiti uvid u dentalno stanje pacijenta kojem se ugrađuje dentalni implantat. Precizan plan terapije stomatolog će napraviti i iznijeti pacijentu nakon obavljenog razgovora i dijagnostičkih postupaka.

U našem implantološkom centru velika se pažnja pridaje dijagnostičkim postupcima jer su oni temelj za sljedeće korake u terapiji.

Prvi korak su osobni podaci pacijenta i kratka povijest njegovog dentalnog stanja te njegove želje i potrebe, a drugi korak je rendgenski pregled.

Ugradnja dentalnog implantata je kirurška procedura za koju je potrebna lokalna anestezija kako bi ona za pacijenta bila u potpunosti bezbolna.

Postupak

1

Prvi korak je ugradnja u kost, a postupak je brz i bezbolan zbog primjene lokalne anestezije.

2

Nakon ovog postupka slijedi faza oporavka tijekom kojeg dentalni implantat srasta s košću. Taj proces se naziva oseointegracija i traje od 2 do 4 mjeseca, što je individualno za svakog pacijenta.

3

Nakon što je dentalni implantat srastao s kosti, na njega se postavlja nadogradnja

4

Nakon mjesec ili dva dana postavlja se nadomjestak zuba

Prije ugradnje

 • Dentalni implantati mogu se ugraditi svima kojima nedostaje jedan zub ili više njih, čime im je narušena normalna i prirodna mogućnost žvakanja hrane, funkcionalnost, estetika, ali i govor
 • Kandidat za ugradnju je i svaka osoba koja se suočava s boli zuba, ima poteškoća s nošenjem zubne proteze osoba koja ima dovoljno koštanog tkiva i kost zadovoljavajuće čvrstoće
 • Važno je da osoba koja želi ugraditi dentalni implantat nema bolest poput nekontroliranog dijabetesa ili da nije pod ciklusom kemoterapija ili bisfofonata jer su to mogući razlozi zbog kojeg bi zarastanje išlo sporije
 • Prije ugradnje provodi se oralna higijena kako bi se stvorili što bolji uvjeti u usnoj šupljini
 • Za provođenje oralne higijene potrebno je koristiti zubnu četkicu s mekanijim vlaknima i međuzubne četkice

Nakon ugradnje

 • Nakon ugradnje, potrebno je temeljno četkanje okolnih zubi, a do dva tjedna nakon zahvata preporučljivo je koristiti preparate za ispiranje usne šupljine te mekana mikro četkica koja je idealna za postoperativnu higijenu rane
 • Osim oralne higijene koju pacijent treba provoditi prema uputama stomatologa, vrlo je bitno da pacijent dolazi na kontrole koje će mu stomatolog također odrediti
 • Nakon ugradnje dentalnog implantata možete nastaviti s normalnim načinom života, jesti uobičajena hranu
 • Preporuča se da se prvi dan nakon ugradnje pokuša jesti tekuća i/ili kašasta hrana te da se izbjegavaju topli napici
 • Pušačima se preporučuje da ne konzumiraju cigaretu 3 do 4 sata nakon zahvata i sve dok postoji krvarenje

Fiksna protetika na implantatima

Fiksna protetika podrazumijeva elemente koji se trajno ugrađuju u pacijentovu čeljust i on ih ne može sam izvaditi. Pod fiksnu protetiku na implantatima ubrajaju se zubne krunice na implantatima koje se izrađuju od različitih materijala, a koji materijal će se upotrijebiti ovisi o radu kojeg izvodi stomatolog, ali i o željama i potrebama pacijenta.

Proces ugradnje odvija se u dva dijela

 • U prvoj fazi se ugrađuju dentalni implantati (4 ili 6, ovisno o kosti), nadogradnja i privremeni zubi.
 • Tako su novi zubi postali dio pacijenta u samo 24 sata. Nakon što implantati srastu s kosti, pacijentima se ugrađuje trajni fiksni protetski rad.

U fiksno implanto-protetski rad ubrajaju se tehnike All-on-4, All-on-6, Proarch i Dentizione 3.0 koje pacijentu omogućavaju zdrav i lijep osmijeh u samo jednom danu.

Zubna krunica na dentalnim implantatima

Zubna krunica na dentalnim implantatima kao fiksni protetski rad, ugrađuje se na dentalni implantat nekoliko mjeseci nakon ugradnje implantata.

Kako bi se ugradila zubna krunica, potrebno je vrijeme tijekom kojeg će dentalni implantat srasti s kosti.

Most na implantatima

Fiksna protetika na implantatima uključuje i most na implantatima koji se može postaviti na dentalne implantate ako nedostaje nekoliko zubi u nizu.

Most na implantatima ne zahtijeva brušenje susjednih zuba koji su zdravi, za razliku od zubnog mosta na zubima koji podrazumijeva brušenje dva ili više zuba, takozvanih nosača.

Keramički most na implantatima

Fiksna protetika na implantatima podrazumijeva i keramički most na implantatima i on se smatra najboljim, odnosno najkvalitetnijim rješenjem.

Kako bi se on izradio potrebno je najmanje 6 dentalnih implantata, a njegova osnova može biti ili metal ili cirkon.

Rekli su o nama

 • Ljubaznost, profesionalnost, čistoća, kompetentnost, povoljne cijene i puno, puno osmijeha! Hvala svom osoblju Martinka.

  Claudia M.

 • Što reći! Svi ste bili vrlo dobri, vrlo ljubazni i nadasve pripremljeni i kompetentni. Ocjena: 10. Ocjena: izvrsno + pohvale!

  Antonio N.

 • Prošlo je šest godina, a dosad nisam imao nikakvih problema. Vrlo profesionalan i odličan tretman.

  Mario J.

map-markerplusphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialwhatsapp